Mönster och linjer

Ljuset är åter på väg hit till norden. Trots kyla och snö märks det tydligt att dagarna blivit längre och att mörkret åter fått ge vika för våren som är på väg. Jodå den är på väg med små små steg, gå ner på stan o kolla in alla läckra vårfärger och mönster i klädbutikerna! Färger o mönster som drar till sig och engagerar ögat, mönstrat mer än enfärgat. Vilket innebär att om du klär dig i en paisleymönstrad blus eller skjorta och ett jeans, kommer andra främst att lägga märke till din snygga överdel.
Vill du istället framhäva rumpa och ben kan en enfärgad topp till mönstrade byxor eller kjol vara en lösning. Men gillar du nu varken blommigt, rutigt eller randigt så misströsta inte! Själva formen och strukturen på plagget kan dölja respektive framhäva dina egna kurvor.
S k ridbyxlår trollas lätt bort i en A-linjeformad kjol, en v-ringad tröja och en klänning med omlottskärning smalnar av slankar en kraftig överdel eller byst.
Horisontella linjer breddar och delar upp medan vertikala förlänger, så sätt dem på rätt ställe. Markerade vertikala sömmar, halsband o schalar ger samma effekt. Att bära över- o underdel i en o samma nyans är vilsamt för ögat o skapar en längre siluett än flerfärgat.

Vi hörs!
                               


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0