Frammåt


Nu var det länge sedan sist. Jobbat o jobbat o jobbat! Men du är det värsta över och jag kan se fram emot en härlig månad i mars. Ja appropå att se fram emot.. har ni tänkt på att det mesta i livet handlar om att ta sig frammåt. I och med att värkarna sätter igång är det frammåt som gäller! När barndomens "frammåt" i form av utveckling och lärande är till ända tar vuxenlivets "frammåt" vid i skepnad av identitet, yrkesval och kanske rent av karriär. Relationer behöver gå frammåt för att hålla och blomstra, annars skrumpnar de och dör som en vissen blomma.
Samtidigt vet vi nu att det är viktigt att inte bara och alltid vara där framme, utan också kunna njuta av nuet, vara nöjda med det vi har och fånga stunden och ögonblicket.. annars kommer utbrändhet och depression som ett brev på posten.

För somliga är "frammåt" att kunna ta sig ur sängen en dag som denna, för andra räcker det knappt med att åka 9 mil på skidor eller bestiga Kilimanjaro för att känslan av "frammåt" skall infinner sig. Ja, var och en blir salig på sin psalm, som någon klok kvinna sa. Frammåt är för mig just nu att planera mitt 50:nde födelsedagskalas med allt vad det innebär från att boka lokal m runda bord till vilken mat och dryck som skall serveras, tillika musik och underhållning. Men jag har tydligt deklarerat att jag vill ha fokus bakåt denna gång inte frammåt! 70- coh 80-tal får det minsann bli.

Allt gott!


Mönster och linjer

Ljuset är åter på väg hit till norden. Trots kyla och snö märks det tydligt att dagarna blivit längre och att mörkret åter fått ge vika för våren som är på väg. Jodå den är på väg med små små steg, gå ner på stan o kolla in alla läckra vårfärger och mönster i klädbutikerna! Färger o mönster som drar till sig och engagerar ögat, mönstrat mer än enfärgat. Vilket innebär att om du klär dig i en paisleymönstrad blus eller skjorta och ett jeans, kommer andra främst att lägga märke till din snygga överdel.
Vill du istället framhäva rumpa och ben kan en enfärgad topp till mönstrade byxor eller kjol vara en lösning. Men gillar du nu varken blommigt, rutigt eller randigt så misströsta inte! Själva formen och strukturen på plagget kan dölja respektive framhäva dina egna kurvor.
S k ridbyxlår trollas lätt bort i en A-linjeformad kjol, en v-ringad tröja och en klänning med omlottskärning smalnar av slankar en kraftig överdel eller byst.
Horisontella linjer breddar och delar upp medan vertikala förlänger, så sätt dem på rätt ställe. Markerade vertikala sömmar, halsband o schalar ger samma effekt. Att bära över- o underdel i en o samma nyans är vilsamt för ögat o skapar en längre siluett än flerfärgat.

Vi hörs!
                               


Svansen Svensson..Det här är min katt Citrus som hittat en ny aktivitet att förströ sig med denna vinter när det är kallt ute och lite långsamt inne. Det ser så roligt ut när hon frenetiskt försöker få fatt i sin svans samtidigt som hon kämpar för att hålla balansen, men det slutar oftast med att tappar den(balansen) och ramlar ner..

När det gäller oss människor är det mindre roligt när någon "biter sig själv i svansen"! Att jäkta o jaga genom livet är knappast något som gör oss lyckligare eller berikar våra liv. Ofta sluter det dessutom som för Citrus, att man trillar ner och får börja om från början..
Att ställa orimliga krav på hur vårt livspussel är det sällan någon annan som behöver bemöda sig med det, det klarar vi så bra själva. Att ständigt stressa från det ena till det andra, mellan jobb, hem och fritidsaktiviteter, och att ha en fullbokad almanacka flera månader framöver är inte längre något som ses som avundsvärt och ett bevis på framgång. Nej i dag vet vi bättre, vi vet att vi ibland behöver säga - Nej tack! till aktiviteter och samvaro m andra för att tillbringa tid med oss själva och därmed kunna vara här och nu, i stunden och ögonblicket. Fick en gång ett kort av min kära mor, vid en tidpunkt i livet när tillvaron snurrade fasligt fort. Det stod - Ha inte så bråttom genom livet, du hinner fram ändå.. nu är mamma borta och jag tänker ofta på tanken hon ville förmedla. 
En sak som blev tydlig för mig när jag saktade ner och la in en annan livsväxel var allt fantastiskt som jag plötsligt såg och upptäckte i min vardag, saker, människor, upplevelser som jag tidigare missat i min ständiga strävan att hinna med och klara av. Och den största och mest glädjande upptäckten var att jag inte alls förlorar någon tid utan faktiskt får tid var dag jag vaknar och kan kliva upp ur min sköna säng.

Vi hörs!

Vi hörs  

Välkommen till banken!

Har tagit mina första "stapplande steg" på nya jobbet, Swedbank en av Östersunds största arbetsplatser med närmare 200 anställda. Förutom att lära mig hitta i de många och långa korridorerna och försöka minnas namnen på kollegor o chefer har jag avverkat inte mindre än 4 st internutbildningar, svarat på fasligt många instuderingsfrågor på bil, villa/hemförsäkringar. Nytt och spännande för en gammal "butiksråtta" som jag. Men man är rätt lättvaggad när kvällen kommer, därav de glesa raderna här på bloggen ;`))

Rysskylan har äntligen släppt sitt iskalla grepp om oss och det känns nästan som vår i luften när termometern nu står på - 5 istället för -25 Här är två gamla polare som firar med en pyss!Utsikter


Tänk att om bara några veckor...(jaaaa.. vadå 15 v går fort) kan jag sitta här och njuta av fågelsång och sol till mitt morgonkaffe, bäst att mata dem ordentligt så de klarar sig de stackarna i "Rysskylan"


Och här skall jag sitta o lyssna på vågorna som kluckar, kanske ta mig ett kvällsdopp.. undrar om måsfamiljen kommer att boa och lägga ägg i år också? Det hjälpte föga med kattsiluetten vi satte upp. Fick skura måsskit i alla fall.. Men vad gjorde väl det, de duniga ungarna var ju söta. Till helgen blir det förhoppningsvis åter möjligt att glida ut på storsjöns is igen, in till Badhusparken, ta sig en korv titta på "vimlet" och sedan hem igen. "Birger" o Harald när kommer ni?? Ja solen lyser över Jämtland i dag men den värmer knappast. Den får man stå för själv, har just skottat mig ut till
brevlådan, inga kärleksbrev i dag heller..  som sagt värmen får man stå för själv, lastar skidorna på takräcket. Dax för en tur i skidpåret. Ha de gott!RSS 2.0