Badbrudar 2012

 

Det nyss svunna sportlovet föranledde ett besök på stadens badhus med tillhörande relaxavdelning. Här skulle både simmas, badas bubbelpool och bastu! Men redan i omklädningsrummet påpekade dottern att min svarta baddräkt lyste oroväckande tunnsliten där bak, så det är bara att ta "tjuren vid hornen" och påbörja det hårda och arbetet som en provning av badkläder innebär. Helt fel tid så här på vårvintern, när hela höst och vintersäsongens "kura vid brasan-kvällar" tydligt syns runt mage o midja. Färgen på armar o ben lyser nästan blåvit provrummets starka sken. Nej bästa tiden för bikini- och baddräktsprovning är förstås i aug - sep när sommarens uteliv m sol o träning gjort sitt.

Å andra sidan har affärerna just börjat skylta upp m säsongens nyheter så utbudet är desto större liksom möjligheten att hitta en modell och färg som passar. I år är det stort m s k ”tankinitopp” ett linne m inbyggd BH och tillhörande trosa, praktiskt då man både kan simma och sola i den. Här kommer några tips och idéer kring badkläder.

  • Var ute i god tid, rusa inte runt och stressprova  dagen före semestern eller avresan till Mallorca.
  • Skilj på badkläder att sola i och att simma i. Två helt olika typer av aktiviteter även om sammanhanget är detsamma. En simbaddräkt bör sitta bra kring rumpa, rygg och byst. Den får heller inte kana ner från axlarna utan skall sitta som "gjuten"
  • Använd ”brun utan sol” några  gånger tills du hunnit sola och fått din egen färg.
  • Stor byst - Satsa på en slät BH m breda axelband och bygel som klarar tyngd och ger stöd.

  • Liten byst passar jättebra i den klassiska trekantsöverdelen à la 70-tal. Vill du förstora den prova pushup/vadderad BH.
  • Korta ben – satsa på högt skurna ben och bikini m hög midja.
  • Smala axlar – satsa på bandeaumodell( tubtopp) som breddar upptill.
  • Putmag/midjelös – satsa på mönster och draperingar som lurar ögat. Vertikala linjer, sömmar och ränder på mörk botten. Använd bikinibyxor m hög midja o högt skurna ben, en baddräkt m löst sittande skärp eller mörkare färg insvängt i sidorna ger en illusion av midja.

Allt gott!Ljuset!

Vaknar tidigt av morgonljuset som strålar in i mitt sovrum, underbart o härligt! Även om temperaturen fortfarande står på minus så kan man verkligen se våren med löften om ännu mer ljus o värme.
Sportlov och morgonpomenad m Dottern, fortfarnde isigt o halkigt så får gå med svikt i knän o höfter ;`)

Vårkänslorna visar sig också i en anda av att förnya hemmet, hittade den här soffan på blocket. Soffbordet skall även det bytas ut mot ett ljusare i björk. Taket där nere har fått sig en släng av vit målarpensel och vips blev det högre i tak och ljusare! Bort m mörkret och in med ljus!!Allt gott!

Fattig eller rik?

Det här är berättelsen om en mycket rik man som vill visa sin son hur fattiga människor lever. Pappan och sonen tillbringade därför ett par dagar hos en mycket fattig familj som bodde i närheten av deras stor gods.
När de återvände efter besöket frågade pappan:
- Förstår du nu vad fattigdom innebär?
- Ja, det gör jag, svarade sonen.
- Kan du då beskriva skillnaden  mellan vår t liv och deras, bad pappan.

Vi har bara en hund , men de har fyra. Vi har en liten pool på gården, men de har en hel sjö.
Vi har olikfärgade lampor i trädgården men de ser hela sjärnhimlen. Vi har en massa betjänter som hjälper oss, men de hjälper varandra. Vi har stängsel runt hela vår gård, men de har vänner som skyddar dem.

Jag som trodde att vi var rika och de fattiga?


Allt gott!

RSS 2.0