Basgarderob..?

Det pratas så ofta i klädsammanhang om basgarderob och hur viktigt det är att ha basplagg och baskläder precis som om det var det självklararste i världen. Många undrar säkert i sitt stilla sinne om det är ännu ett nytt modeord i modebranchen..?

Ett basplagg kan enklast beskrivas som ett otidsenligt plagg som kostym, kavaj, kjol eller byxa utan detaljer i en enda diskret färg. Eftersom tanken är att plagget skall räcka länge bör man även tänka på att kvalitén är god och vara beredd att betala för det.

En annan viktig sak är att byxan, kavajen eller kjolen skall gå att kombinera med dina övriga, kanske mer färgstarka och trendiga delar i garderoben. Ett plagg som nästan alla har i sin garderob i dag oavsett ålder eller stil är jeans. Vår tids mesta och kanske bästa basplagg, skulle jag vilja säga. Jeans kan verkligen kombineras i det oändliga och modeller finns det i ett oräkneligt antal, alltifrån tightaste fodralen till de riktigt vida och fladdriga byxbenen.

Och oavsett vilken stil du känner dig hemma i, den romantiska, diskreta, tuffa, sportiga eller naturliga så kan du använda jeans. Ja trots detta plaggs s k "arbetar" prägel som i svunnen tid kallades för "blåkläder" är det i dag ingen konst att gå på fest i jeans. Det är bara att sätta på sig något riktigt snyggt upptill och nertill, så voila!!

Här kommer några inspirationsbilder från vårens Halenskatalog. Vilken kombination väljer du?

Vi hörs!

 


Kommentarer
Postat av: Brittmarie

Vad roligt att du har kommit i gång med bloggandet. Nu kan vi följa varandra på våra resp bloggar. När ska vi, du och jag, färga Östersund?

2012-01-21 @ 00:50:42
URL: http://hrcentersverige.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0