På begäran

Så kommer här lite inspirationsbilder för vårens herrar! Täckvästen är ett bra och användbart plagg som vi kommer se en hel del i år. Går att kombinera met såväl tröja som skjorta lite längre fram i vår. Lager på lager, mixa färger o material.

Gärna m lite grövre skor..
Klassisk eller tuff..?


Tröjor är alltid snyggt..

Bättre dressad än stressad på jobbet..

Vågar du blomma i vår..?


Vi hörs!Konsten att shoppa

Läser boken ”Konsten att shoppa” av Johan Stenebo, samme man som skrev den första insiderskildringen ”Sanningen om IKEA” Med sina många år i ett av världens mest framgångsrika företag, beskriver han på ett mycket underhållande min icke desto mindre krasst sätt shoppingens grunder och kommersiella förförelsekonster.Han har en ”vass” tunga och skräder minsann inte oden när han även beskriver hur vi som konsumenter ofta väljer att blunda för sociala frågor och missförhållanden (både bland människor och djur) bara för att vi skall kunna handla så billigt som möjligt! Han slår fast en sak när det gäller shopping.

”Om du funderar på att köpa en obegripligt billig produkt kan du vara helt säker på att den i värsta fall har tillverkats av små barnafingrar. I bästa fall av barnens föräldrar under förhållanden som du inte ens kan föreställa dig. Så du nappar på detta billiga erbjudande går dina pengar rakt ner i fickan på en handlare – grossist som importerar varor utan att ställa frågor till en fabrikör som kör rovdrift på människor”

Samma sak är det med allt kött som inte är ekologiskt eller när producerat. De flesta av oss har vid det här laget sett bilder som är tagna i smyg från djurstallar och slakttransporter från våra största och ledande köttproducenter. ”Att köpa detta kött gör dig naturligtvis inte till djurplågare men väl till en person som aktivt stöder djurplågeri” eftersom du väljer att inte bry dig om hur djuren har det” Ord och inga visor alltså, men jag instämmer så helt med att ansvar är något vi alla bör ta för vår förvirrade värld!

Sedan fortsätter han på sitt raljerande sätt att upplysa oss om hur man shoppar men framförallt hur man själv väljer vad man vill ha och inte blir lurad, bedragen, förförd, ja kalla det vad du vill av skickliga marknadsförare. Att shoppa på ett mycket mer medvetet sätt helt enkelt! Jag jublar när han även påpekar även det absurda i att dammode till medelålders kvinnor säljs med utmärglade 20-åriga modeller samtidigt som herrmodet med framgång marknadsförs av 40-55 åriga Dressman modeller!!

Visst är det en förljugen bild av oss människor med en”smygfascistoid” underton!

Vill avsluta med följande rader ur boken:

”Vi människor är korta o långa, tjocka och smala, har kärlekshandtag och en rumpa som kanske inte riktigt passar i jeansen. Vi är deprimerade på hösten, älskar våra barn, ofta mer än vad våra föräldrar gjorde. Vi är nyskilda eller nykära, kämpar på som pappor i den nya tidens könsroller och sliter som singelmammor med heltidsjobb o dagispersonal som pikar när vi hämtar sent. Pengarna räcker inte alltid månaden ut, cyniska politiker har inte höjt underhållningsbidraget till samhällets svagaste, ensamstående mammor sedan början av 80-talet. Det är de här människorna, vardagens folk, som letar efter lite lyx att bryta det gråtrista med genom shopping och som står för 80% av butikskedjornas försäljning. Och ändå vill mode- och heminredningseliten bestämma hur vi och våra hem skall se ut och vad och var vi shoppar. Och denna malström av likriktning som slår emot oss vart vi än kommer är så fördummande! Vi, vardagens folk bör genomskåda sörjan av idealbilder och ”läckra” reportage som sköljer över oss. Ingen tidning i världen kan tala om för dig vad du vill ha, det kan bara du. Stil handlar nämligen mer om sammanhang än om enskilda produkter.

Vi hörs!


Behåll skeden..
Tar fram de sist Juleköttbullarna ur frysen för att avnjutas till dagens lunchlåda. Hmmmm... det är något speciellt med köttbullar som rullats till jul, kryddade med förväntan och stekta i smör och mycket kärlek. Annars fortsätter det att snöa här i Jämtland, varenda evig dag faller flingorna från vår Herres himmel och snövallarna är höga som hus. Man får verkligen ta det försiktigt när man ska svänga ut på en väg eller korsa en gata så man inte kör över någon i onödan.. Ja för visst vill man göra det med somliga!!? De som står och kör sin bil på tomgång till exempel bara för att de inte orkar sätta på sig kläder!! Eller alla föräldrar som inte kan låta sina barn vara just det, BARN!! utan att behöva prestera och leva upp till sina föräldrars förväntningar.

Spelar ingen roll om det handlar om pappan som låter sonen gå hem, för att han inte var tillräckligt bra på matchen. Eller om mamman som uppmuntrar och knuffar in en dotter i en sjuk och sexifierad modellbransch, i hopp om pengar o berömmelse för egen del.

Sedan kör jag mer än gärna över de politiker i Socialnämnden som röstade för att lägga ner fältarbetsgruppen som med sin uppsökande verksamhet rör sig på arenor där barn och unga finns, och som i tid kan upptäcka barn som far illa och ungdomar som är på ”glid”. På ”fältis” arbetar idag 4 personer. Socialnämnden skall spara 8 miljoner, så då avslutar man två tjänster och flyttar två till annan verksamhet vilket ger en besparing på 1 miljon. Ett barn som ”räddas” går inte att värdera i pengar, däremot vet man att ETT barn som hamnar snett och dras in i en värld av droger och kriminalitet och hamnar på institution kostar samhället ca 1 miljoner/år!!!

Så vill jag bara avsluta med en liten berättelse om en kvinna som fick besked att hon bara hade en kort tid kvar att leva. Tillsammans med prästen ordnade hon med alla detaljer kring sin begravning. Sånger o psalmer, texter som skulle läsas samt vilka kläder hon skulle ha på sig. – Så en mycket viktig sak, sa hon. Jag vill begravas med en sked i handen. Prästen som naturligtvis inte kunde dölja sin förvåning frågade varför? Kvinnan tittade prästen rakt i ögonen och svarade.

Jag har varit på så många middagsbjudningar i mitt liv och jag har alltid tyckt bäst om de gånger då den som dukat av sagt, du kan behålla skeden. Då visste jag att något riktigt gott var på väg… glass, creme brylee eller en underbar pannacotta!! Jag vill att folk skall titta på mig där jag ligger i min kista med en sked i handen och förstå att jag väntar på deserten.. ;`))

 

Vi hörs!

Ett meddelande till mänsklighetenBasgarderob..?

Det pratas så ofta i klädsammanhang om basgarderob och hur viktigt det är att ha basplagg och baskläder precis som om det var det självklararste i världen. Många undrar säkert i sitt stilla sinne om det är ännu ett nytt modeord i modebranchen..?

Ett basplagg kan enklast beskrivas som ett otidsenligt plagg som kostym, kavaj, kjol eller byxa utan detaljer i en enda diskret färg. Eftersom tanken är att plagget skall räcka länge bör man även tänka på att kvalitén är god och vara beredd att betala för det.

En annan viktig sak är att byxan, kavajen eller kjolen skall gå att kombinera med dina övriga, kanske mer färgstarka och trendiga delar i garderoben. Ett plagg som nästan alla har i sin garderob i dag oavsett ålder eller stil är jeans. Vår tids mesta och kanske bästa basplagg, skulle jag vilja säga. Jeans kan verkligen kombineras i det oändliga och modeller finns det i ett oräkneligt antal, alltifrån tightaste fodralen till de riktigt vida och fladdriga byxbenen.

Och oavsett vilken stil du känner dig hemma i, den romantiska, diskreta, tuffa, sportiga eller naturliga så kan du använda jeans. Ja trots detta plaggs s k "arbetar" prägel som i svunnen tid kallades för "blåkläder" är det i dag ingen konst att gå på fest i jeans. Det är bara att sätta på sig något riktigt snyggt upptill och nertill, så voila!!

Här kommer några inspirationsbilder från vårens Halenskatalog. Vilken kombination väljer du?

Vi hörs!

 


Tallarna o jagJo om ni tittar riktigt noga så ser ni mig där inne bland tallarna på väg frammåt i skidspåret, fast besluten att orka några km till..

Följande rader har jag hämtat ur "Det är aldrig kört!" som finns i flera samlingsvolymer som jag älskar att läsa och som får mig att tänka o känna i positiva banor.
Tänkte de skulle passa så här i idrottsgal(na)a tider och Järringprisutdelningar. Hoppas du tänkte just så här i går kväll, käre Hellner!

Hampus, tre och ett halvt år gammal, är som många andra barn mycket för att tävla i alla möjliga och omöjliga saker. Men ha har också gjort att många i hans omgivning ser på det här med att vinna eller förlora med nya ögon. När Hampus inte kommer först, ropar han nämligen glatt till vinnaren:

- Jag vann efter dig!

Tjugondag Knut

Ja då skall julegranen ut, ut, ut för då är glada Julen slut, slut, slut! Så var det då åter dax för ännu en julgransplundring, denna soliga men blåsiga tjugondag knut. Barnen med de förväntansfulla "godisögonen" och lek o dans runt granen är sedan länge långbenta, finniga och skäggiga och har förmodligen glömt både Grin Olles visa och Små Grodorna..
Nej nu är det bara katterna o jag som "plundrar" o plockar ner alla kulorna och ljusen för denna gång. Ja vänta ni tomtenissar snart är det er tur att få krypa ner i kartongen för en välbehövlig vila i förrådet.
Fast visst blir här godis o dans även idag. Kisse har fått "fnatt" på en halmkotte som jag tappat o jagar runt, runt och Tomtens kola som jag fick i julklapp smakar så gott till kaffet..

Men adventsstjärnan m den mulliga ballerinaängeln får faktiskt lysa upp mitt fönster ett tag till.

Vi hörs!


One Piece som gör mig tudelad!


www.onepiece.com

Världen upphör aldrig att förvåna mig … knappt har de allra värsta jeansmodellerna av modell ”gällivarehäng”(m grenen i knähöjd och stjärtspringan väl synlig) ebbat ut, förrän nästa ”designstroke” drabbar oss som en enda stor kaninsvärm!!

 

Just det, One Piece eller Jumpsuit som den också kallas. Denna heldress (hängdress) i mjukt, tjockt bomullstyg m flossad insida är tydligen som gjord för att sitta o slappa i, i TV soffan eller bara schasa omkring i hemma en skön söndag.  Ja du kan till och med ta den på dig på shoppingrundan i centrum enligt reklamen. Hmmm så praktiskt när man skall prova kläder tänker jag, bara zzziiiipp! ner eller upp med dragkedjan, så står man där färdig o klar, och kan skutta vidare..

 

Den äkta One Piecen  är en norsk uppfinning och kostar vanligen mellan 1000 – 2000 kronor, men just nu är det rea, upp till 40 % faktisk. Och som vanligt finns det betydligt billigare kopior att köpa på de flesta större klädkedjorna, i alla möjliga och omöjliga färger.

Men vit är populär, såg ni förresten Eva Dahlgrens dag på TV i ”Så mycket bättre” när hon fick hela högen att ta på sig sina vita One Piece´isar för att sedan tillsammans springa ut i naturen där fotografen fångade dem med sin kamera? Såååå söta de var!!

 

Vi hörs!

Vackra vinterdagarÄnnu en fantastisk vinterdag är till ända och mörkret sänker sig över oss igen. Hann ut i solen en liten stund, det är inte lika kallt längre.. Passade också på att "damma" av båda kissarna som snällt fick finna sig i att blir utslängda en ynka timme. De har inte satt tassen utanför dörren sen första Advent! Ludde är fet som en Julgris! Nej nu är snart våren i antågande och här skall inte liggas o slöas inte! 

Har en stilrådgivning inbokad i morgon och har förberett mig inför den med lite nya klipp och bilder.. lika spännande varje gång att se vem som kommer och se hur stilboken kommer att se ut. Roligt att kunna inspirera och förhoppningsvis räta ut några frågetecken.

I kväll är det så åter dax att träffa mina kära sysystrar, en gång i månaden försöker vi ses över en stickning/virkning eller bara en fåll som skall läggas upp. Ni förstår säkert att det inte är det vi har för händer som är det viktiga utan det som istället "händer" när vi träffas.. Oavsett om det nu är skratt eller gråt, oro eller förväntan eller ibland bara ett stilla snack om senaste skvalleret i sta´n, så känns det alltid lika nödvändigt och givande med dessa härliga kvinnor!

Vi hörs!

2012 börjar blogga..

 

Tänker börja året 2012 med att blogga! Något som jag tänkt på att göra rätt länge faktiskt, men bara inte tagit mig för… så med lite teknisk support från min 15 åring drar jag nu igång på tangentbordet. Tanken är att orden skall ”flöda fritt” liksom inspirationen och entusiasmen, inte minst från mina eventuella läsare! Ja 2012 får helt enkelt bli ett ”verkställande” år då jag faktiskt gör (åtminstone en del) av det jag tänker att jag skulle vilja göra..

 

Jag kommer att skriva om mitt liv som klädcoach och givetvis om tips och tankar kring mode, kläder, färg och stil. Men min ambition är också att skriva om vanliga, unika vardagshändelser och funderingar om livet i stort och smått. Förutom glädjen med själva skrivandet hoppas jag också på nöjet att få ta del av mina läsares frågor, tankar och kommentarer. För vad kan väl vara viktigare i livet än kommunikation och mänskliga möten!

 

Väl mött 2012!

RSS 2.0